ویتامین دی خطر حمله قلبی دوم را نصف می‌کند.

یک مطالعه جدید از Intermountain Health در سالت لیک سیتی گزارش می‌دهد که یک برنامه درمانی شخصی‌سازی‌شده با ویتامین D3 برای بیمارانی که دچار حمله قلبی شده‌اند، می‌تواند احتمال حمله مجدد آنها را تا حد زیادی کاهش دهد این نتایج بسیار دلگرم‌کننده هستند. پزشک همکار در این تحقیق می گوید: «ما هنگام تجویز دوزهای بالاتر مکمل ویتامین D3 به بیماران، هیچ پیامد نامطلوبی مشاهده نکردیم و خطر حمله قلبی مجدد را به میزان قابل توجهی کاهش دادیم که نتایج هیجان‌انگیزی هستند. ما از این نتایج هیجان‌زده‌ایم، اما می‌دانیم که برای اعتبارسنجی این یافته‌ها باید کارهای بیشتری انجام دهیم.»به گفته محققان، این نتایج از اهمیت جهانی برخوردار است، زیرا بین نصف تا دو سوم مردم در سراسر جهان سطح ویتامین D پایینی دارند.

در گذشته، اکثر افراد ویتامین D کافی را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید دریافت می‌کردند. امروزه، با تغییر سبک زندگی و توصیه‌های پزشکی با هدف کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست، افراد زمان کمتری را در معرض نور خورشید می‌گذرانند و برای حفظ سطح سالم این ویتامین، باید بیشتر به مکمل‌های غذایی مانند ویتامین

 تعداد محدودی از غذاها به‌­ طور طبیعی حاوی vitamin D هستند. ماهی­‌های چرب (مانند سالمون و ساردین) از بهترین منابع آن محسوب می‌شوند. جگر گاو و زرده‌­ تخم‌مرغ هم مقدار کمی vitamin D دارند. این ویتامین به بعضی از غذاها مثل محصولات جایگزین شیر (مانند شیرسویا)، غلات صبحانه و آب پرتقال اضافه می‌شود. در رژیم غذایی، غذاهای غنی‌شده بیشترین میزان vitamin D را دارند.

https://www.sciencedaily.com/releases/2025/11/251110021043.htm

بیست وچهارم آبان ماه 1404