درباره کرونا

آزمایشگاه فرزان در لیست آزمایشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت برای مسافرین خروجی
جهت دریافت و مشاهده مقالات و مطالب لطفا روی مطلب مورد نظر کلیک نمایید
واکسن+کرونا

Evaluation of the mRNA-1273 Vaccine against SARS-CoV-2 in Nonhuman Primates

واکسن مدرنا توانست مانع ابتلا میمونها به ویروس کرونا شود

سندرم "خستگی پس از ویروس"

« « کلیک کنید
بسیاری از افرادی که عفونت کووید ۱۹ را از سر می‌گذرانند، با عارضه بهداشتی طولانی‌مدتی به نام سندرم "خستگی پس از ویروس" مواجه خواهند شد. این را دکتر آنتونی فاوچی، مدیر موسسه آلرژی و بیماری‌‌های عفونی آمریکا و از مقامات ارشد ستاد مبارزه با کرونای کاخ سفید می‌گوید.

به گزارش هلث لاین؛ این سندرم که علائم آن شامل خستگی است، ممکن است مربوط به سایتوکین‌هایی باشد که از سد خونی مغزی عبور کرده و منجر به ناهنجاری‌های چرخه خواب و بیداری، ناهنجاری‌های شناختی و خستگی شدید می‌شود.
سندرم خستگی پس از ویروس که به نام "آنسفالومیلیت میالژیک" نیز شناخته می‌شود، می تواند در هر سنی روی افراد تأثیر بگذارد، اما روی زنان، افراد بزرگسال و کسانی که مشکلات بهداشتی دیگری دارند، ماندگارتر است. این نوع خستگی ارتباطی با کار زیاد، اضطراب یا بی‌خوابی ندارد، بلکه از نوع شدید و خطرناک بوده و حتی با استراحت از بین نمی‌‌رود. هیچ درمان تأیید شده‌ای برای سندرم خستگی پس از ویروس وجود ندارد، اما متخصصان می‌گویند بیماران مبتلا با گذشت زمان، به تدریج بهبود می‌یابند.
برای بهبودی هرچه سریعتر این سندرم، متخصصان بر اهمیت بهداشت خواب تاکید می‌کنند. بعضی اوقات مصرف داروهای خواب‌آور یا حتی ضد‌افسردگی با دوز کم برای بهبود کیفیت خواب توصیه می‌شود. مراقبه و یوگا، درمان‌های رفتارشناختی و ورزش درمانی نیز برای بهبود این سندرم ضروری است.
گفتنی است پس از شیوع عفونت سارس در سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳، برخی افراد بهبودیافته از این بیماری، تا سه سال بعد، خستگی، ضعف عضلانی و مشکلات خواب را تجربه می‌کردند.

استرس احتمال مرگ ناشی از کرونا را افزایش می‌دهد

«« کلیک کنید
مطالعات جدید نشان می‌دهد افرادی که در خونشان سطح بالایی از هورمون استرس وجود دارد، بیشتر در معرض مرگ ناشی از کووید ۱۹ قرار دارند.
کورتیزول هورمونی است که توسط بدن در واکنش به استرس‌های ناشی از بیماری، تغییرات متابولیسم، عملکرد قلب و سیستم ایمنی ترشح می‌شود تا بدن بتواند با استرس مقابله کند.
میزان کورتیزول خون در شرایط عادی و استراحت بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نانومتر بر لیتر است و این میزان هنگام خواب صفر می‌شود. میزان کمتر و بیشتر از محدوده طبیعی این هورمون خطرناک است.
مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد میزان هورمون کورتیزول در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به میزان قابل ملاحظه‌ای بیشتر از افرادی است که به بیماری مبتلا نیستند.

کرونا «کلیه» بیماران را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد

« « کلیک کنید
کرونا به تازگی با علائم متفاوت خود را نشان می دهد به طور مثال کادر درمان در این روزها از گستردگی علائم گوارش، سردرد و ... صحبت می کنند.
متاسفانه درحال حاضر گزارش‌هایی از درگیر شدن کلیه افراد توسط ویروس کرونا منتشر شده است و نیمی از بیماران نیازمند عمل دیالیز هستند؛ زیرا این بیماری املاح معدنی را از بدن خارج کرده و بدن را از وجود مواد معدنی تهی می کند.
والدین باید توجه داشته باشند بدن کودکان به دلیل حساسیت بالا بیشتر مستعد ابتلا به کرونا از طریق کلیه ها است، لذا از کودکان محافظت کرده و آنها را کمتر در معرض کمبود اکسیژن قرار دهند؛ زیرا کمبود اکسیژن در کودکان بافت‌های کلیه را درگیر خواهد کرد و در نتیجه می تواند باعث ابتلای آنها به کرونا شود.

کرونا ویروس در دوران بارداری و شیردهی

«« کلیک کنید
بارداری زمانی خاص و پر از هیجان و انتظار است. اما برای مادران باردار شیوع بیماری کرونا، باعث شده که ترس و اضطراب بر این اوقات خوش سایه بیافکند.
تاکنون شواهدی ازانتقال مادر به جنین دیده نشده است اما تب و مشکلات ریوی که از علائم بیماری کرونا است، می تواند خطر زایمان زودرس و پارگی کیسه آب را افزایش دهد.
درمان مادران باردار و شیرده به دلیل ایمنی پایینتر بدن از حساسیت بیشتری برخوردار است به خصوص اگر مادر دارای بیماری های زمینه ای مانند دیابت، بیماری های روماتیسمی و بیماری های تنفسی باشد.

آیا زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-19 هستند؟
هم اکنون برای پی بردن به اثرات بیماری کووید-19 زنان باردار پژوهشهایی در حال انجام است.
داده ها محدود هستند ، اما در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد زنان باردار نسبت به جمعیت عمومی بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری قرار دارند.
اگرچه ، به دلیل تغییرات جسمی و سیستم ایمنی در زنان باردار، می دانیم که آتها می توانند به‌دلیل برخی عفونت های تنفسی ، به‌سختی بیمارشوند.
بنابراین بسیار مهم است که زنان باردار از اقدامات احتیاطی برای محافظت از خود در برابر کووید-19 استفاده کنند و علائم احتمالی (از جمله تب، سرفه یا مشکل در تنفس) را به ارائه دهنده خدمات درمانی گزارش دهند.
سازمان جهانی بهداشت به مرور اطلاعات و توصیه های خود ادامه داده و با دسترسی به شواهد بیشتر آنها را به‌روزرسانی می کند.
من باردار هستم. چگونه می توانم از خودم در مقابل بیماری کووید-19 محافظت کنم؟
زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به کووید-19 باید مانند سایر افراد همان اقدامات احتیاطی را انجام دهند. در مقابل ویروس جدید کرونا با پیروی از موارد زیر، می توانید از خودتان محافظت کنید:
بطورمرتب دست‌های خود را با آب و صابون بشویید یا با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید.
فاصله خود را با دیگران رعایت کنید و از رفتن به مکان‌های شلوغ پرهیز کنید.
از لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید.
بهداشت تنفس را رعایت کنید. این به معنی پوشاندن دهان و بینی با آرنج خمیده یا استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه کردن است. سپس بلافاصله دستمال استفاده شده را در سطل زباله بیاندازید.
اگر تب یا سرفه دارید و یا به سختی نفس میکشید ، سریعاً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. قبل از رفتن به یک مرکز بهداشتی درمانی، با آن مرکز تماس بگیرید و به توصیه‌های مسئولین بهداشتی محل زندگی‌تان عمل کنید.
زنان باردارو خانم‌هایی که اخیراً زایمان کرده اند - از جمله آنهایی که مبتلا به کووید-19 شده اند - باید حتما به معاینه های دوره‌ای خود ادامه دهند.
آیا زنان باردار باید برای کووید-19 آزمایش شوند؟
دستورالعمل آزمایشات و افراد واجد شرایط برای آزمایش (کووید-19) بستگی به مکانی دارد که در آنجا زندگی می کنید.
با این حال ، طبق توصیه های سازمان جهانی بهداشت، زنان باردار که علائم بیماری کووید-19 را دارند، باید در اولویت انجام آزمایش قرار گیرند. اگر مبتلا به کووید-19 باشند، ممکن است به مراقبت های تخصصی نیاز داشته باشند.
آیا کووید-19 می تواند از مادر باردار به نوزاد متولد نشده (جنین) یا نوزاد تازه متولد شده، منتقل شود؟
ما هنوز نمی دانیم که آیا یک زن باردار مبتلا به کووید-19 می‌تواند ویروس را در دوران بارداری یا حین زایمان به جنین یا نوزاد خود منتقل کند یا خیر.
تا کنون این ویروس در نمونه های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر یافت نشده است.
در دوران بارداری و حین زایمان چه مراقبت‌هایی باید انجام شود؟
تمام زنان باردار ، از جمله آنهایی که مشکوک به ابتلای به عفونت کووید-19 هستند یا بیماری آنها تایید شده است، قبل، حین و بعد از زایمان باید مراقبت‌های با کیفیت بالا را دارند. این‌ها شامل مراقبت های حین بارداری، بعد از زایمان، حین زایمان، پس از بارداری و بهداشت روان می‌شوند. یک تجربه زایمان ایمن و مثبت شامل موارد زیر است:
با زن باردار با احترام وتکریم رفتار شود.
در هنگام زایمان یک فرد (منتخب) همراه زن باردار باشد.
کادر زایمان (با زن باردار) ارتباط صادقانه داشته باشند.
راهکارهای مناسب برای تسکین درد به‌کار گرفته شود.
اگر مقدور باشد (برای زن باردار) امکان تحرک در اتاق زایمان (لیبر) فراهم باشد و موقعیت زایمان توسط زن باردار انتخاب شود.
در صورت مشکوک بودن یا تأیید ابتلا به کووید-19، کارکنان بهداشتی باید از اقدامات احتیاطی مناسب به منظور کاهش خطر ابتلا به عفونت برای خود و دیگران پیروی کنند ، از جمله این موارد رعایت بهداشت دست‌ها و استفاده مناسب از لباس های محافظتی مانند دستکش ، روپوش (محافظتی) بیمارستانی و ماسک پزشکی هستند.