در موردتاثیر تبخال تناسلی ( هرپس ژنیتال )بر بارداری و شیردهی بیشتر بدانیم

در موردتاثیر تبخال تناسلی ( هرپس ژنیتال )بر بارداری و شیردهی بیشتر بدانیم

در صورت ابتلا یک زن باردار به تبخال تناسلی باید موضوع به پزشک اطلاع داده شود. ابتلا به هرپس در دوران بارداری بویژه اگر برای اولین بار باشد، جنین را با خطر بیشتری مواجه می سازد.احتمال آلوده شدن جنین در این قبیل مادران زیاد است (30 تا 60%)، زیرا علیه ویروس آنتی بادی ساخته نشده است. در موارد نادر، نوزاد موقع تولد و عبور از کانال زایمان عفونت را از مادر خود کسب میکند (عفونت با هرپس در نوزاد میتواند مشکلات جدی در پی داشته باشد مانند آسیب به مغز و مشکلات چشمی).

در صورتی که خانم بارداری برای اولین بار دچار هرپس شود، داروهایی برای کاهش علائم و مدت بیماری وجود دارند. اما اگر برای اولین بار نباشد، پزشک داروهایی به وی خواهد داد که احتمال عود بیماری در زمان نزدیک به زایمان یا آن زمان را کم خواهند کرد. اگر در زمان وضع حمل مادری دچار ضایعات هرپس ژنیتال (تبخال تناسلی )باشد، زایمان از طریق سزارین انجام خواهد شد. سزارین احتمال آلوده شدن نوزاد را کم خواهد کرد. ندرتا، نوزاد بدون عبور از واژن نیز آلوده میشود. این حالت در صورتی رخ می دهد که کیسه آب چند ساعت قبل از تولد پاره شده باشد. اگر خانم باردار در موقع وضع حمل دچار زخم یا علائم ” پیش در آمد ” نباشد، تولد نوزاد وی از طریق واژن امکان پذیر است.مادر مبتلا به هرپس ژنیتال معمولا می تواند بدون آلوده کردن نوزاد، به وی شیر دهد.

ویروس از راه شیر به نوزاد منتقل نمی شود. اما نوزاد در صورت تماس با تاول یا زخمهای موجود در سینه مادر می تواند آلوده شود. درصورتی که مادر در روی نوک سینه خود دچار زخمهای تبخالی است، نباید از آن سینه به بچه شیر دهد، در این صورت تا وقتی که زخم ها خوب نشده ،می تواند شیر خود را بدون تماس با زخم ها دوشیده و به نوزاد بدهد.

https://www.who.int/news/item/11-12-2024-over-1-in-5-adults-worldwide-has-a-genital-herpes-infection-who