محققان می‌خواهند سرطان را تا ۲۰ سال دیگر ریشه‌کن کنند

پزشکان اولین تحقیق جهانی را آغاز کرده‌اند تا بررسی کنند، چرا برخی افراد مبتلا به سرطان فراتر از انتظار عمل می‌کنند و بسیار طولانی‌تر از مدت پیش‌بینی‌شده زنده می‌مانند. بسیاری از متخصصان سرطان با مواردی مواجه شده‌اند که بیمار حتی بر تهاجمی‌ترین انواع سرطان غلبه کرده است، با وجود اینکه پیش‌بینی شده بود فقط چند ماه فرصت زندگی دارند. پژوهش «رزالیند» اکنون شمار زیادی از افرادی را که بسیار فراتر از مدت پیش‌بینی‌شده زنده مانده‌اند گرد هم خواهد آورد تا دانشمندان به دنبال سرنخ‌های علمی بگردند که چرا این بیماران به درمان به این خوبی پاسخ داده‌اند، در حالی که دیگر بیماران جان خود را از دست می‌دهند.

این اولین بار است که چنین پژوهشی با این پایگاه داده‌ای گسترده صورت می‌گیرد تا با اطمینان بیشتری بتوان گفت چه عاملی باعث می‌شود گروه خاصی از بیماران بیشتر عمر می‌کنند این تحقیق روی برخی از تهاجمی‌ترین انواع سرطان‌ــ سرطان ریه سلول کوچک، سرطان مغزی گلیوبلاستوما، و آدنوکارسینومای مجرای پانکراس متاستاز‌شده‌ــ متمرکز خواهد بود. فقط ۳ تا ۵ درصد بیماران پنج سال پس از تشخیص همچنان زنده مانده‌اند. دانشمندان در بیش از ۴۰ کشور‌ در این پژوهش شرکت خواهند کرد. آن‌ها داده‌های زیستی دقیق بیش از ۱۰۰۰ بیمار و تومورها را بررسی خواهد کرد و جهش‌های ژنتیکی، پروتئین‌ها، و سایر عواملی که ممکن است در پاسخ آن‌ها به درمان تعیین‌کننده باشد مقایسه خواهند کرد. این پژوهش را «کیور۵۱»، یک شرکت نوآفرین فرانسوی در حوزه زیست‌فناوری، با حمایت مالی شرکت سرمایه‌گذاری «سوفینوا» انجام می‌دهد. هدف این پژوهش ریشه‌کنی سرطان در ۲۰ سال آینده است.

 RCCE https://news.sky.com/story/doctors-look-for-clues-on-why-super-survivors-overcome-cancer-in-first-global-study-13297748 

24 بهمن ماه 1403