روغن آشپزی میتواند عامل افزایش سرطان روده بین جوانان باشد.
میزان ابتلا به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در بریتانیا از اواسط دهه ۱۹۹۰ تاکنون حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است. با توجه به روندی مشابه در ایالات متحده، تلاشها برای شناسایی علت این افزایش شدت گرفته است. البته شناسایی تنها یک عامل مستقیم برای این مسئله ممکن نیست اما متخصصان به نوع خاصی از مواد غذایی که ممکن است مشکلساز باشند، اشاره کردهاند. ممکن است مصرف برخی روغنهای پختوپز افزایش این بیماری در میان جوانان آمریکایی را تشدید کرده باشند. زیرا پیشتر مشخص شده که مصرف مقدار زیاد روغنهای دانهای مانند آفتابگردان، کانولا، ذرت و هسته انگور با التهاب در بدن مرتبط است. اکنون پیشنهاد میشود مردم این روغنها را با روغنهای غنی از اسیدهای چرب امگا۳ مانند روغن زیتون و روغن آووکادو، جایگزین کنند.
محققان در مرکز سرطان دانشگاه فلوریدای جنوبی، به ارتباط احتمالی بین رژیم غذایی غربیــ که عمدتا از موادغذایی فوقفراوریشده و روغنهای ناسالم تشکیل میشودــ و التهاب مزمن که رشد تومورهای سرطانی را تحریک میکند، پی بردهاند.
موسسه سلامت قلب دانشگاه فلوریدای جنوبی در مطالعات پیشین، نشان داده بود که رژیم غذایی نامتعادل نهتنها بر سرطان روده تاثیر میگذارد، بلکه در بروز بیماریهای دیگر مانند آلزایمر، دیابت و بیماریهای قلبیعروقی نیز نقش دارد.
https://www.walesonline.co.uk/news/health/people-under-50-being-asked-30562005