ما دارای بالاترین تکنولوژی ها ونیروهای متخصص هستیم
خانه
تست های تخصصی
ایمونولوژی و هورمون
بیوشیمی
سرولوژی و هماتولوژی
میکروبیولوژی
مولکولی
جدید ترین آزمایشها
نوشته های علمی
مقالات تیم ما
راهنمای آزمایش
بخش نمونه گیری
بخش بیوشیمی
بخش هورمون شناسی
بخش هماتولوژی
بخش میکروبیولوژی
بخش سیتولوژی و پاتولوژی
بخش مولکولی
درباره آزمایشگاه
الزامات و دستورالعمل ها
سوالات متداول شما
تنها نماینده شبکه هپاتیت کشوری
بهترین و مطمئنترین مرکز تشخیص پاپیلوما
مسئولین فنی
محصولات تولیدی
همکاران ما
گالری
تصاویر
ویدیو ها
آزمایشگاهی و علمی
غیرآزمایشگاهی
آموزش زبان
جوابدهی
جوابدهی همکاران
جوابدهی مراجعین
تازه های پزشکی
تماس با ما
توصیه های مهم تغذیه ای برای ماه مبارک رمضان
توصیه های تغذیه ای ماه مبارک رمضان
تغذیه ی صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، به معنی رعایت دو اصل “تنوع” و “تعادل” در برنامه ی غذایی است. “تنوع” به معنی استفاده ازگروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزی ها، میوه ها و گروه گوشت و جایگزین های آن و “تعادل” بدین معنی است که از همه ی گروه های غذایی به مقدار کافی مصرف کرده و از کم خوری یا پرخوری پرهیز شود.
– وعده های غذایی در ماه رمضان به سه وعده افطاری، شام و سحری تقسیم می شوند و افرادی که در ماه رمضان روزه می گیرند باید به این نکته توجه داشته باشند که خوردن افطاری و سحری با رعایت اعتدال ضروری است.
توصیه های تغذیه ای مربوط به وعده سحری:
– وعده سحری باید تامین کننده بیشتر انرژی بدن در طول روز باشد. در وعده سحری، مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر، ماست و پنیر)، میوه ها و سبزی ها، نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است.
سه عمل نادرست که روزه داران در وعده سحری انجام می دهند:
۱- روزه داری بدون میل کردن وعده سحری:
برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
۲- استفاده از مواد غذایی با انرژی بالا از جمله مواد چرب و قندی:
بسیاری از افراد معتقدند هنگام سحری باید از مواد غذایی که انرژی بالایی دارند استفاده کنند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند به همین خاطر به خوردن غذاهای پرچرب رو می آورند در حالیکه مصرف مواد غذایی پرچرب تشنگی شدیدی را در طول روز برای فرد به ارمغان آورده و باعث ایجاد مشکلات عدیده ای از جمله چاقی و ناراحتی های گوارشی در افراد میگردد.
۳- نوشیدن بیش از حد نرمال چای
در وعده سحری:
از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب نمائید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارید می شود.
توصیه های تغذیه ای مربوط به وعده افطار:
افراد باید افطار خود را با یک یا چند عدد خرما، چای کمرنگ یا شیر ولرم به همراه مقداری نان، سبزی و پنیر آغاز کنند.
– استفاده از میوه ها و سبزیجات در زمان افطار و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش مفید بوده و مانع بروز یبوست می شود. مواد غذایی پرفیبر آب زیادی در خود جذب می کنند و بدن می تواند این آب را به آهستگی در طول روز جذب کند. لازم بذکر است که مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید اســـت لــذا تـــوصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور ۳ تا ۵ عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.
کارهای نادرست که باید از انجام آنها در وعده افطار پرهیز کنیم:
۱- یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که توصیه می شود افطار را با نوشیدنی های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کرده و سپس از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا این دو سبب کنترل اشتها شده و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت می کنند و مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بســـیاری از روزه داران از بیــــم تشنــــگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
۲- مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و پرچرب و سرخ شده (از جمله آش رشته غلیظ، حلیم، زولبیا و بامیه و انواع شیرینی جات) هنگام افطار منجر به تشنگی می شود و مصرف نوشیدنی های زیاد به خصوص مایعات خنک با رقیق کردن اسید و آنزیم های دستگاه گوارش باعث اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می گردد.
توصیه های تغذیه ای مربوط به وعده شام:
– شام خود را با غذاهای سبک کم قند و فیبردار مثل سوپ و سبزی ها یا سالاد که فشار چندانی به معده وارد نمی کند شروع کرده و سپس سراغ شام اصلی بروید.
– مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک و کم چرب در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفظ شود.
ما دارای بالاترین تکنولوژی ها ونیروهای متخصص هستیم