امگا-۳ و امگا-۶ می‌تواند خطر ابتلا به ۱۴ نوع سرطان را کاهش دهد.

اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ دو نوع از اسیدهای چرب غیراشباع هستند که چندین پیوند دوگانه کربنی در زنجیره شیمیایی خود را دارا هستند تحقیقات جدیدی که در «مجلهٔ بین‌المللی سرطان» منتشر شده است، نشان می‌دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ ممکن است بر کاهش خطر ابتلا به سرطان تأثیر بگذارد. این یافته‌ها شامل ۱۴ نوع مختلف سرطان می‌شود که از جمله می‌توان به سرطان‌های روده بزرگ، معده، ریه، مغز، مثانه و دیگر انواع اشاره کرد. این یافته‌ها تأییدی بر گزارش‌های قبلی هستند که از فواید اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ در کاهش شیوع و مرگ و میر ناشی از سرطان خبر می‌دادند».
اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ دو نوع از اسیدهای چرب غیراشباع هستند که چندین پیوند دوگانه کربنی در زنجیره شیمیایی خود را دارا هستند. این دو نوع چربی با وجود شباهت‌های زیاد در ساختار شیمیایی و مسیرهای بیولوژیکی، تأثیرات منحصر به فردی بر سلامتی دارند. امگا-۳‌ها بیشتر در توسعه مغز، عملکرد شناختی و سلامت قلب و عروق نقش دارند در حالی که امگا-۶‌ها در عملکرد ایمنی و سلامت پوست مؤثر هستند.
این مطالعه جدید بررسی‌های خود را بر روی بیش از ۲۵۰ هزار نفر که در بانک زیستی بریتانیا ثبت نام کرده‌اند، متمرکز کرده است. پروژهٔ این پایگاه دادهٔ زیست‌پزشکی از سال ۲۰۰۶ در حال اجرا است و داده‌های ارزشمندی در زمینه‌های مختلف پزشکی و سلامت فراهم می‌کند. تحقیقات نشان داد که در دوره ی مورد مطالعه که حدود ۱۳ سال به طول انجامیده، حدود ۳۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان به یکی از ۱۹ نوع سرطان موضعی مبتلا شده‌اند.
این بررسی‌ها نشان داد که سطوح بالاتر امگا-۳ و امگا-۶ در خون با کاهش خطر چندین سرطان مرتبط است. به طور خاص، سطوح بالای امگا-۳‌ها با کاهش خطر سرطان‌های روده بزرگ، معده و ریه مرتبط بود، در حالی که سطوح بالای امگا-۶‌ها با شانس کمتر ابتلا به سرطان‌های مغز، مثانه، کلیه، تیروئید و سایر قسمت‌های بدن ارتباط داشت. با این حال حفظ تناسب بین امگا-۳ و امگا-۶ در بدن برای پیشگیری از سرطان و سایر شرایط بهداشت عمومی حیاتی است. این مطالعه نشان می‌دهد که اگر چه سطوح بالاتر امگا-۶ و امگا-۳ در خون با کاهش خطر سرطان مرتبط است، اما نسبت بالاتر امگا-۶ به امگا-۳ خطر سرطان را افزایش می‌دهد».
می توان گفت اگر کسی مایل باشد چربی‌های غیراشباع بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کند، بهتر است ابتدا با غذاهایی از جمله ماهی سالمون، گردو، دانه‌های چیا و دانه‌های کتان آغاز کند. «غذاهای کامل به بدن کمک می‌کنند این مواد مغذی را به طور موثرتری نسبت به مکمل‌های غذایی، جذب کنند» البته نکته مهم در مورد امگا 6 این است که می تواند تاثیرات التهاب زایی و تشدید برخی بیماری های التهابی هم داشته باشد .

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39417685